۞ سخن روز
تنها انقلاب خطرناک، انقلاب گرسنگان است. من از شورشهایی که دلیل آن بی‌نانی باشد، بیش از نبرد با یک ارتش دویست‌هزارنفری بیم دارم! ناپلئون بناپارت
Saturday, 20 April , 2024
شناسه خبر : 5254
  پرینتخانه » علم و فناوری تاریخ انتشار : 12 آگوست 2019 - 16:59 |

انتقاد از سخت‌گیری‌های بی‌مورد برای اعزام به فرصت‌های مطالعاتی

انتقاد از سخت‌گیری‌های بی‌مورد برای اعزام به فرصت‌های مطالعاتی معاون بین‌الملل دانشگاه تهران ضمن انتقاد از سختگیری‌های بی‌مورد برای اعزام اعضای هیئت علمی به فرصت‌های مطالعاتیاین مساله را ناشی از بی‌اعتمادی و امنیتی شدن‌ها دانست و گفت: با اعتماد به دانشمندان و محققان جوان کشور می‌توان برای آینده به درستی برنامه‌ریزی کرد. به گزارش مشهدنیوز، دکتر محمدباقر […]

انتقاد از سخت‌گیری‌های بی‌مورد برای اعزام به فرصت‌های مطالعاتی

انتقاد از سخت‌گیری‌های بی‌مورد برای اعزام به فرصت‌های مطالعاتی

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران ضمن انتقاد از سختگیری‌های بی‌مورد برای اعزام اعضای هیئت علمی به فرصت‌های مطالعاتیاین مساله را ناشی از بی‌اعتمادی و امنیتی شدن‌ها دانست و گفت: با اعتماد به دانشمندان و محققان جوان کشور می‌توان برای آینده به درستی برنامه‌ریزی کرد.

به گزارش مشهدنیوز، دکتر محمدباقر قهرمانی ا تأکید بر ضرورت فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای تبادلات مشترک علمی در ادامه اظهار کرد: تأثیر تحریم بر روابط بین‌المللی علمی مستقیم و  غیرمستقیم است حال آن‌که پیشرفت‌های دانشگاهی در کشور سبب شده است که مجموعه دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی بین‌المللی به همکاری با مجموعه دانشمندان ما علاقه‌مند باشند و در مذاکرات مختلف به تحریم‌های آمریکا معترضند.

وی حضور دانشجویان، اساتید دانشگاه تهران در مجامع علمی جهانی را فرصت خوبی برای تبادل علمی میان کشورها برشمرد و افزود: این تبادلات علمی به رشد دانشگاه تهران و موسسات پژوهشی ذکر شده کمک شایانی می‌کند.

اختصاص اعتبار DAAD برای حمایت مالی جهت حضور در مرکز پژوهشی آلمان

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران با اشاره به اختصاص دادن اعتبار DAAD با هدف حمایت مالی جهت حضور در مرکز پژوهشی آلمان گفت: در مصاحبه های علمی میانگین دانشجویان ایرانی بالاتر از دیگر دانشجویان جهان گزارش شده است که این افتخاری برای مجموعه آموزشی کشور است.

دکتر قهرمانی با ابراز خرسندی از بالاتر بودن میانگین کیفیت و توانایی علمی دانشجویان ایرانی از دیگر کشورها افزود: یک رئیس جدید دانشگاه فنی آلمان در  سفر به ایران در ابتدای آغاز مسئولیت خویش عنوان کرد که من با تجربه مثبت و ارزشمند همکاری با دانشجویان و متخصصین ایرانی به کشور شما آمده‌ام که این موضوع را اعلام کنم و بتوانیم ارتباط علمی دانشگاهی داشته باشیم. در ایران تجارب مثبت خوبی را کسب می‌کنم از این‌رو می‌کوشم با ایران ارتباطات علمی بیشتری داشته باشم.

وی توجه دانشمندان دنیا به مجموعه علمی کشور را مایه افتخار دانست و گفت: سال تحصیلی گذشته قرارداد تفاهم‌نامه«آراسموس پلاس» به حدود ۴۰ رسید(۱۰ برابر ۲ سال گذشته) که این در شرایطی است که در این دوران ایران وضعیت تحریمی سختی را تجربه می‌کند.

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران با اعتقاد به این‌که ارتباط علمی با ایران هم به نفع کشور و هم به نفع دانشگاه‌های دنیاست، خاطرنشان کرد: ایران از پایه‌های موفق و پیشرو علم در جهان است البته باید در چرخه داخلی هم بکوشیم تا میان این دانش و اقتصاد و تولید پیوند محکم و با ثباتی ایجاد کنیم. تا توسعه پایدار جمهوری اسلامی را تضمین کرده باشیم.

یک سوم مقالات علمی دانشگاه تهران با همکاری مجامع بین‌المللی

دکتر قهرمانی با بیان این‌که حدود یک سوم مقالات علمی دانشگاه تهران با همکاری مجامع بین‌المللی دنیاست، افزود: در  حدود ۱۹۰۰ دانشجوی بین‌المللی از کشورهای مختلف جهان برای شرکت در دوره‌های بدون منتج به مدرک نظیر زبان فارسی و دوره‌های آموزشی و کارآموزی  با مرکزیت دانشگاه تهران داشتیم.

وی معاونت بین‌الملل را رابطی برای فعالیت‌های علمی دانشگاه با خارج از کشور دانست و گفت: این مجموعه رابطی برای همه معاونت‌های آموزشی، پژوهشی و … دانشگاه تهران با دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی است.

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران اعزام دانشجو و اعضای هیئت علمی به خارج از کشور برای فرصت‌های مطالعاتی را از جمله فعالیت‌های این معاونت برشمرد و افزود: البته شرکت در کنفرانس‌ها و کنگره‌های بین‌المللی را هم شامل می‌شود.

دکتر قهرمانی با اعتقاد به این‌که دانش مرزی ندارد، تصریح کرد: استادان و دانشجویان با حضور در محافل و مجامع علمی بین‌المللی دنیا توان علمی خود را به محک می‌گذارند شرکت دانشجویان هم در این مجامع برای استفاده تجارب علمی دیگر کشورهاست.

وی استفاده از تجربه جهانی را عاملی برای قدرتمندتر شدن دانشجویان دانست و گفت: در این حوزه در دانشگاه تهران با حمایت مسئولین محترم از اعتبارات ویژه استفاده می‌شود تا دانشجویان و اعضای هیئت علمی از فرصت‌های مطالعاتی استفاده کنند.

ارتباط علمی با همه به‌جز رژیم صهیونیستی

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران با بیان این‌که هم‌اکنون با دنیا به جز رژیم اشغالگر قدس به طور عملی و بالقوه مراودات علمی داریم، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که باید با بهترین مراکز آموزشی و پژوهشی دنیا در ارتباط باشیم. هم‌اکنون کشورهایی چون آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، اتریش، سوئیس،(هم‌چنین در کل اتحادیه اروپا)، کانادا، روسیه، آمریکای شمالی، کره جنوبی، ژاپن، چین(کشورهای جنوب شرق آسیا) از کشورهای هدف ما هستند.

وی با بیان این‌که ارتباطات بین‌المللی باید دو سویه باشد، گفت: در سایه این ارتباطات دو جانبه دوره‌های مشترکی با دیگر کشورها ایجاد شده است که مدارک آن‌ها مورد تأیید هر دو کشور است البته این دانشگاه‌ها باید مورد تأیید وزارت علوم باشند.

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران گفت: ما هم‌اکنون به‌عنوان مثال با دانشگاه «لونددر» سوئد، دانشگاه «کارلسروهه» در آلمان، دانشگاه «ایندیانا پردو» در آمریکا و «انسم» در فرانسه دوره‌های مشترک  داریم که مدارک آن‌ها مورد تأیید وزارت علوم است.

تأکید بر ایجاد زیرساخت‌های لازم برای جذب دانشجویان بین‌المللی

دکتر قهرمانی با تأکید بر ضرورت ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای جذب دانشجویان بین‌المللی گفت: از آن جمله می‌توان به ۲ زبانه شدن دانشگاه تهران، ایجاد دوره‌های غیرفارسی برای دانشجویان بین‌المللی طبق قوانین کشور و پذیرش دانشجویان دکتری پژوهش‌محور و … اشاره کرد.

وی با بیان این‌که هم‌اکنون در حال افزایش ارتباطات بین‌المللی با سازمان‌های جهانی هستیم، افزود: در حال حاضر دکتر «نیلی» رئیس دانشگاه تهران به‌عنوان رئیس اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه حضور دارند که این به معنی شکل‌گیری حضور در مجامع بین‌المللی است که حضور مثبت ایشان در هیئت مدیره سبب شد پس از رأی‌گیری به عنوان ریاست این اتحادیه منتخب شدند.

تدوین آئین‌نامه بین‌المللی آموزش مسایل آب با همکاری دانشگاه تهران

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران افزود: در آخرین دوره مجمع عمومی اینترنشنال اسوسیشن او یونیورسیتیز(IAU) مستقر در یونسکو که بیش از ۶۰۰ دانشگاه عضو آن هستند دانشگاه تهران به‌عنوان هیئت مدیره این اتحادیه انتخاب شده است و فعالانه حضور و شرکت دارند. هم‌چنین دانشگاه تهران مسئول پیگیری آموزش آب در دانشگاه‌های دنیا و مقررات آن است که به زودی آئین‌نامه آموزش مسایل آب تدوین می‌شود.

دکتر قهرمانی مسئولیت اصلی آن را با دانشگاه تهران دانست و گفت: حضور فعال با پشتوانه علمی مناسب سبب می‌شود علاوه‌بر ایجاد شناخت درست از ایران به لحاظ سیاسی نیز برکات زیادی داشته باشیم.

وی با بیان این‌که در سال تحصیلی گذشته حدود ۹۰۰ دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه تهران در دوره‌های منتج به  مدرک دانشگاهی ثبت‌نام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: این دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی از حدود ۵۰ کشور دنیا حضور دارند و عمده آنان از ۳ کشور افغانستان، چین و اتحادیه اروپا هستند.

فعالیت آموزشی ۴۰ عضو هیئت علمی بین‌المللی در دانشگاه تهران

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران با بیان این‌که همواره با حساسیت دانشجویان را انتخاب می‌کنیم، افزود: تقریبا دو سوم متقاضیان بین‌الملل برای تحصیل در دانشگاه تهران رد می‌شوند چون شرایط اولیه را ندارند.

دکتر قهرمانی با بیان این‌که هم‌اکنون دانشجویان دکترا و پسادکترا بین‌الملل در دانشگاه تهران در حال دیدن آموزش هستند، گفت: سال گذشته بیش از ۴۰ عضو هیئت علمی بین‌المللی در دانشگاه تهران در برنامه‌های فارسی و غیر فارسی تدریس می‌کردند.

وی با بیان این‌که هم‌اکنون با روسیه دوره‌های ارتباطی دانشگاهی داریم، افزود: با اتحادیه دانشگاه‌های روسیه به مدت ۴ سال جلسات دانشگاهی مشترک در ایران و روسیه داشتیم که باعث شد ضمن تعاملات بیشتر ارتباطات هم نزدیک‌تر شود.

تبادل ۳۰ دانشجو برای برگزاری دوره مشترک آموزش زبان فارسی میان ایران و روسیه

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: با ۲ دانشگاه «ام گه او» مسکو و «سن‌پطرزبورگ» ارتباط علمی بیشتری داریم و روسای این دانشگاه‌ها از دانشگاه تهران بازدید کرده‌اند. در بازید رئیس دانشگاه سن‌پطرزبورگ مقرر شد همکاری‌های مشترک برای زبان فارسی و روسی میان دانشگاه تهران و روسیه برگزار شود و آزمون‌های رسمی دو زبان با مشارکت و گواهی دانشگاه زبان مادر انجام شود. هم‌چنین در خصوص تبادل ۳۰ دانشجو در رشته‌های مختلف در سال تحصیلی آینده توافق شد.

دکتر قهرمانی با تأکید بر اهمیت تأمین اعتبار پژوهش‌های مشترک گفت: توانمندی‌های دانشگاه‌ها در کنار هم باعث رشد دانشجویان می‌شود. ارتباط و تبادل علمی با غرب به‌صورت سنتی بوده است و تجربه ارتباط با روسیه کمتر است.

وی گفت: مشکلات ارزی سبب شد که یک دانشجو و استاد که برای فرصت مطالعاتی به دیگر کشورها رفته‌اند با سقوط ارزش ریال و دریافت نکردن ارز با مشکل مواجه شوند.

معاون بین‎الملل دانشگاه تهران با بیان این‌که در این شرایط اعضای هیئت علمی با فروش وسایل هزینه سفر خود را تأمین می‌کنند، افزود: دانشجویان هم با گرفتن وام درصدد تأمین هزینه‌ها برمی‌آیند از این‌رو مسئولان عالی‌رتبه نباید برای تصمیم‌گیری تنها به لحظه‌های نزدیک توجه داشته باشند بلکه باید در فکر ساخت آینده باشند.

انتقاد از سخت‌گیریی‌های بی‌مورد برای اعزام اعضای هیئت علمی به فرصت‌های مطالعاتی

دکتر قهرمانی با اعتقاد به این‌که آینده، بدون پشتوانه علمی ساخته نمی‌شود، تصریح کرد: هیچ کشوری بدون اتکا به دانش و فناوری پیشرفت نمی‌کند و توسعه پایداری ندارد حمایت از دانشگاه‌ها به معنای نگهداری زندگی با امید به آینده است.

وی با بیان این‌که ۳۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل خارج از کشور هستند، افزود: اما این افراد ایران را برای زندگی انتخاب کردند اگر این اعضای هیئت علمی بخواهند برای شرکت در کارگاه آموزشی به خارج سفر کنند باید مراحل مختلفی را طی کنند تا مجوز لازم را از دولت اخذ کنند حال آن‌که این محدودیت‌ها برای یک ورزشکار برای شرکت در مجامع ورزشی وجود ندارد چه خوب بود در این‌باره تعادلی میان اعضای هیئت علمی و ورزشکاران برقرار می‌شد.

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران این سختگیری‌های بی‌مورد را ناشی از بی‌اعتمادی و امنیتی شدن‌ها دانست و گفت: با اعتماد به دانشمندان و محققان جوان کشور می‌توان برای آینده به درستی برنامه‌ریزی کرد.

معاون بین‌الملل دانشگاه تهران تأمین اعتبار ارزی و ریالی دانشگاه‌ها با مجامع ورزشی تناسبی ندارد، افزود: ورزش از ضروریات است اما حمایت‌ها باید متناسب باشد سالم بودن محیط‌های علمی برای همه روشن است و سوءاستفاده مالی در محیط‌های علمی آموزشی و دانشگاهی دیده نمی‌شود و مسئولان به سلامت فکری و روان آن‌ها معتقدند این در حالی است که ارزهای اعضای هیئت علمی و دانشجویان ۴ درصد هزینه بیشتر از بازار آزاد دارد. البته مسئولی محترم قول‌هایی برای حمایت بیشتر داده اند که امیدواریم محقق شوند.

دکتر قهرمانی با بیان این‌که باید ارز ۴۲۰۰ تومانی بیشتر برای تعاملات علمی با هدف ساخت آینده هزینه شود، افزود: تعاملات علمی به پیشرفت کشور منجر می‌شود.

وی با بیان این‌که در سال سخت مالی باید حمایت‌های مالی مناسبی از دانشجویان و اساتید برای فرصت‌های مطالعاتی انجام شود، تصریح کرد: هم‌اکنون بشدت درگیر تأمین هزینه‌های مالی برای سفر اعضای هیئت علمی و دانشجویان هستیم اگر زیرساخت‌های لازم برای جذب دانشجو و اساتید بین‌المللی به کشور فراهم شود از جمله دو زبانه شدن تابلوها و اصلاح مقررات کشور بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود.

انتهای پیام/

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.