- رابطه حسن معجونی با همسرش از زبان بازیگر خاص سینما+ عکس
- صدای پیشگام جنبش هنر سیاه پوستان درگذشت
- واکنش داود نماینده به تقلید صدایش در فضای مجازی
- قمصری با تار ایرانی در جزایر سه گانه
- وضعیت بی ثبات موسیقی در ایران به گفته حمیدرضا نوربخش
- هوک، بهترین فیلم سینمای ورزشی/ برگزیدگان چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم های ورزشی
حذف صفر با نیت جلوگیری از انتظارات تورمی
حذف صفر با نیت جلوگیری از انتظارات تورمی یک اقتصاددان معتقد است طرحهایی مانند حذف صفر از پول ملی اقداماتی پسافاجعه هستند که مسئولان اقتصادی در شرایط تورمی برای جلوگیری از ایجاد انتظارات تورمی آن را اتخاذ میکنند. به گزارش مشهدنیوز، “عدم تاثیرگذاری حذف چهار صفر از پول ملی روی تورم” گزارهای است که این روزها […]
حذف صفر با نیت جلوگیری از انتظارات تورمی
یک اقتصاددان معتقد است طرحهایی مانند حذف صفر از پول ملی اقداماتی پسافاجعه هستند که مسئولان اقتصادی در شرایط تورمی برای جلوگیری از ایجاد انتظارات تورمی آن را اتخاذ میکنند.
به گزارش مشهدنیوز، “عدم تاثیرگذاری حذف چهار صفر از پول ملی روی تورم” گزارهای است که این روزها اقتصاددانها به کرات روی آن تاکید کردهاند و حالا نیز رئیس کل بانک مرکزی هم آن را تائید کرده است.
تغییر واحد پولی هزینه چندهزار میلیاردی ندارد
عبدالناصر همتی در این باره گفته که اکنون کسی اصلا “ریال” نمیگوید؛ بنابراین چرا واحدی را که هیچکس اسمش را اعلام نمیکند اصرار داریم واحد پولمان باشد. این در حالی است که این طرح اصلاً هزینه چند هزار میلیاردی ندارد.
رئیس کل بانک مرکزی ضمن تایید گفته کارشناسان مبنی بر اینکه حذف صفر از پول ملی یچ تأثیری بر رشد اقتصادی، تورم، ساختار بانکی و … ندارد، اظهار کرد که این اقدام برای احترام به عرف جامعه انجام میشود.
او با اشاره به برخی گمانهزنیها از هزینههای تغییر واحد پولی در این باره اظهار کرد: برای امحای اسکناس سالی چندین میلیارد تومان هزینه میکنیم. اسکناسهای فراوان ۱۰۰تومانی و ۱۰۰۰تومانی که خیلی هم کاربرد در جامعه ندارد را منهدم میکنیم. ما هم گفتیم اینها که بهتدریج از صحنه خارج میشوند را اندک اندک جایگزین کنیم. همین الآن درحال چاپ پول جدید هستیم.
هدف حذف صفر “انتظارات تورمی” است
در همین رابطه ایمان اسلامیان – اقتصاددان – معتقد است که به طور کلی طرحهایی مانند حذف صفرها از پول ملی اقداماتی پسافاجعه هستند.
به گفته او، معمولا زمانی که اقتصاد یک کشور درگیر تورم است برخی انتظارات تورمی شکل میگیرد که مسئولان اقتصادی در این شرایط برای جلوگیری از ایجاد چنین شرایط روانی تصمیم به حذف صفر از پول ملی میگیرد.
او با اشاره به تجربه حذف صفرها از پول ملی در کشورهای آلمان، ترکیه، ژاپن و برزیل گفت: این اقدام به خودی خود نمیتواند تاثیری روی ساختار اقتصادی کشورها داشته باشد، مگر اینکه با دیگر اصلاحات ساختاری همراه باشد.
حذف صفر میتواند تورم بیاورد
این اقتصاددان با بیان اینکه کاربرد واحدهای ریز پولی هنوز در اقتصاد رایج است، ادامه داد: قیمت بسیاری از سهمها در بازار بورس هنوز زیر ۱۰۰ تومان است و تغییر در واحد پولی میتواند این سهام را دستخوش تغییراتی کند که باید برای آن برنامهریزی کرد.
اسلامیان تغییر واحد پولی را موجب گرد کردن برخی ارقام به سمت بالا ارزیابی کرد و گفت که این پدیده میتواند باعث افزایش تورم در کوتاه مدت شود؛ از طرفی تغییر در شکل اسکناسها و مسکوکات نیز بار مالی با خود به همراه دارد.
انتهای پیام/
اسکناس , اقتصاددان , حذف چهار صفر از پول ملی , عبدالناصر همتی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.