۞ سخن روز
تنها انقلاب خطرناک، انقلاب گرسنگان است. من از شورشهایی که دلیل آن بی‌نانی باشد، بیش از نبرد با یک ارتش دویست‌هزارنفری بیم دارم! ناپلئون بناپارت
Monday, 2 December , 2024
شناسه خبر : 10307
  پرینتخانه » علم و فناوری تاریخ انتشار : 08 نوامبر 2020 - 0:02 |

درمان سرطان دوره کودکی با کمک داروی ضد افسردگی!

درمان سرطان دوره کودکی با کمک داروی ضد افسردگی! پژوهشگران سوئدی در بررسی جدیدی دریافتند که شاید بتوان نوعی سرطان دوره کودکی را با کمک داروهای ضد افسردگی درمان کرد. به گزارش مشهدنیوز/ و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد شاید یک داروی ضد افسردگی که به صورت متداول تجویز می‌شود، بتواند نوعی سرطان […]

درمان سرطان دوره کودکی با کمک داروی ضد افسردگی!

درمان سرطان دوره کودکی با کمک داروی ضد افسردگی!

پژوهشگران سوئدی در بررسی جدیدی دریافتند که شاید بتوان نوعی سرطان دوره کودکی را با کمک داروهای ضد افسردگی درمان کرد.

به گزارش مشهدنیوز/ و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد شاید یک داروی ضد افسردگی که به صورت متداول تجویز می‌شود، بتواند نوعی سرطان موسوم به “سارکوم دوره کودکی”(Childhood Sarcoma) را مهار کند. این دارو در حال حاضر، حداقل در آزمایش روی موش‌ها توانسته تاثیر خود را نشان دهد.

این پژوهش که در “موسسه کارولینسکا”(Karolinska Institutet) سوئد انجام شده است، امید ابداع راهبردهای درمانی جدید را برای این نوع سرطان پدید می‌آورد.

“کاترین کرودن”(Caitrín Crudden)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: اگرچه این آزمایش روی موش‌ها انجام شده و ما نمی‌توانیم نتایج را در مورد انسان نیز در نظر بگیریم اما نتایج آن، امید به ارائه داروهایی را پدید می‌آورد که می‌توانند به درمان بهتر بیماران جوان مبتلا به سرطان کمک کنند.

پژوهشگران در این پروژه، اشتراکات میان دو گروه از گیرنده‌های سطح سلول را که(GPCRs) و (RTKs) نام دارند، بررسی کردند. گیرنده‌های GPCRs، مورد هدف بیش از نیمی از داروهایی قرار می‌گیرند که برای بیماری‌هایی مانند حساسیت، آسم، افسردگی، اضطراب و فشار خون بالا تجویز می‌شوند اما تاکنون از آنها به صورت گسترده برای درمان سرطان استفاده نشده است.

در مقابل، گیرنده‌های RTKs، مورد هدف داروهای مقابله با سرطان از جمله سرطان‌های پستان و روده قرار می‌گیرند زیرا می‌توانند پیامدهایی برای بسیاری از ناهنجاری‌های سلولی داشته باشند. یکی از گیرنده‌های خانواده RTK که نقش مهمی در بسیاری از سرطان‌ها از جمله سارکوم دوره کودکی دارد، گیرنده موسوم به(IGF1R) است اما تلاش‌های پیشین برای به کارگیری داروهای ضد سرطان در برابر این گیرنده شکست خورده‌اند.

پژوهشگران در این پروژه دریافتند که IGF1R می‌تواند سیگنالی را به GPCRs بفرستد و عملکرد آن را به واسطه داروهایی که بر آن اثر می‌گذارند، تحت تاثیر قرار دهد. این راهبرد می‌تواند امکان استفاده از داروهایی را فراهم کند که‌ می‌توانند گیرنده تومور را مهار کنند و به توقف رشد سرطان بیانجامند.

پژوهشگران برای بررسی این فرضیه، از یک داروی ضد افسردگی موسوم به “پاروکستین”(Paroxetine) استفاده کردند تا سارکومای دوره کودکی را در موش‌ها درمان کنند. آنها دریافتند که این دارو می‌تواند تعداد گیرنده‌های IGF1R را به صورت قابل توجهی در سلول‌های بدخیم کاهش دهد و رشد تومور را سرکوب کند.

“لئونارد گیرنیتا”(Leonard Girnita)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما با کمک گیرنده‌های GPCRs، راهبرد جدیدی را برای کنترل فعالیت گیرنده‌های تومور ابداع کرده‌ایم. این کار می‌تواند به ارائه راهبردهای درمانی خاصی بیانجامد و به کشف داروهایی که می‌توانند GPCR را هدف قرار دهند، کمک کند.

پژوهشگران قصد دارند راهبرد خود را در آزمایش‌های بالینی مورد بررسی قرار دهند.

این پژوهش، در مجله “Cancer Research” به چاپ رسید.

انتهای پیام/

نویسنده : سمیه زحمت کش | منبع خبر : مدیکال‌اکسپرس
برچسب ها
, , ,
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.