- آخرین کوسه نهنگ، راهی اسپانیا می شود
- ذوب سکه های تاریخی برای انتقال به اروپا/ ۱۰ هزار سکه به موزه آذربایجان اهدا شد
- کتاب یک مرد معمولی منتشر شد
- احتمال بازگشت فردوسی پور و هانیه توسلی/ پیگیری پرونده «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی»
- باید ارزش میراث فرهنگی را به یاد جامعه آورد/ همه مسأله میراث فرهنگی این است که حریم را کوچک کنند!
- جامعیت شجریان، او را ممتاز کرده است/ عشق با اپلیکیشن حس نمی شود
سپاهان و تراکتور در لیگ بیست و چهارم
به گزارش مشهدنیوز، سپاهان اصفهان و تراکتور تبریز بیگمان در مربع قهرمانی حضور داشته و پتانسیل ویژهای برای قهرمانی دارند. اما آنچه آنان را از این مهم دور کرده، شرایط متزلزل آنان در نتیجه گیری و جریان آماتوری فوتبال ایران است که اجازi نمیدهد باشگاهها در مسیر درست و اصولی قرار بگیرند. با این حال در ادامه بررسی شرایط مدعیان اصلی قهرمانی بیست و چهارمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران قصد داریم شرایط دو باشگاه سپاهان و تراکتور را مورد بررسی قرار بدهیم؛
سپاهان و چالشهای پیش رو
گویا قرار نیست چالشهای پیش روی طلاییپوشان از بین برود. اولین شوک بزرگ این تیم قبل از آغاز لیگ برتر، حذف در پلی آف لیگ نخبگان آسیا بود که با شکستی سنگین مقابل شباب الاهلی امارت رقم خورد. موضوعی که باعث خواهد شد شاگردان ژوزه مورایس فصل جدید را با بحران آغاز نمایند. شکل و شمایل بازی با نماینده امارت نشان از این داشت که تغییرات سرمربی نتوانسته است اوضاع و احوال این تیم را بهبود ببخشد.” هرچند میتوان تاثیرات دوران بدنسازی را در این امر دخیل دانست.” با این پیش فرض که سپاهان در بدترین زمان ممکن پلی آف لیگ نخبگان را برگزار کرده است باید گفت؛ جدایی چند ستاره تاثیرگذار از این تیم و ورود بازیکنان جوان و آینده دار به جمع آنان اگر با مدیریت مناسبی همراه نگردد میتواند شرایط آنان را در همین ابتدای لیگ دچار بحران نماید. قدر مسلم اینکه با جدایی بازیکنان با تجربه و حضور بازیکنان جوان وزن سپاهان به لحاظ تجربه کاهش یافته اما نباید به سادگی از انگیزه مضاعف و دوندگی منحصر به فرد جوانان این تیم عبور کرد.
تراکتور همچنان ناشناخته
تراکتور هر بازیکنی را که اراده کرد، به خدمت گرفت. آنان با استخدام دراگان اسکوچیچ سرمربی اسبق تیم ملی قصد دارند با شناخت بیشتری وارد لیگ پیش رو شوند. اما باید اعتراف کرد که تراکتور همچنان ناشناخته است. هیچ هوادار خوشبینی در تبریز و سایر شهرها نمیتواند با قاطعیت از قهرمانی تراکتور سخن بگوید. به عبارتی باید گفت؛ زیر و بم تراکتور در فصول اخیر فراوان بوده و گویا این تیم قادر نیست توازن درستی در طول لیگ داشته باشد. شاید دلیل اصلی این موضوع احساسات شدید مدیریت و هواداران این تیم باشد که برخلاف تصور انرژی منفی به آنان منتقل کرده و ریتم آهنگ آنان را برهم می زند. با این حال با حضور اسکوچیچ که برخلاف مربیان خارجی گذشته با شرایط فوتبال ایران کاملا آشناست و عملکرد قابل قبولی در تیم ملی داشته است، میتوان به آینده این تیم امیدوار شد. به این نکته باید حضور بهترینهای فصل گذشته لیگ در تراکتور را اضافه کرد که یقینا این تیم را تبدیل به مجموعهای قدرتمندتر از گذشته کردهاند.
نقل و انتقالات جنجالی
نگاهی به نقل و انتقالات دو تیم این موضوع را متبادر میکند که عمق ترکیب دو تیم به لحاظ حضور بازیکنان تاثیرگذار و ستاره غنی است. البته باید به تفاوت دو باشگاه در فعالیتهای مربوط به نقل و انتقالات نیز اشاره کرد” هراندازه سپاهان به سمت وسوی جوانان متمایل شده است، تراکتور به بازیکنان باتجربه بیشتر اعتماد کرده است. در عین حال در لیست ورودی سپاهان نام بازیکنانی چون جواد آقایی پور، حسین گودرزی، صالح حردانی، محمد مهدی محبی، مهدی لیموچی و محمد امین حزباوی دیده میشود که در مقایسه با لیست خروجی آنان که شامل رامین رضائیان، امید نورافکن، شهریار مغانلو، فرشاد احمدزاده و میلاد زکی پور میشود، نشان از جوانگرایی مطلق طلاییپوشان دارد. در تراکتور اما داستان متفاوت است؛ خروجی و ورودی قرمزپوشان تبریز معنادار و حتی غیرقابل پیشبینی بود. آنان علیرضا بیرانوند را جانشین حسین پورحمیدی که بهترین دروازبان فصل گذشته لیگ بود، کردند. دو خرید جنجالی دیگر تراکتور نیز سرو صدای بسیاری برپا کرد؛ جایی که مهدی ترابی و دانیال اسماعیلفر در اوج دوران بازی خود راهی تبریز شدند و در نهایت تبریزیها ایگور پوستونسکی هافبک کروات را به جمع خود اضافه کردند. امیرارسلان مطهری، عارف رستمی، و صفا هادی را نیز باید مهمترین خروجیهای تراکتور تلقی نماییم.
لیگ قهرمانان آسیا
سپاهان با فتح جام حذفی این فرصت را پیدا کرد که با عبور از دو پلی آف آسیا به لیگ نخبگان صعود کند. اما این مهم با شکست آنان مقابل نماینده امارات مقدور نشد تا به همراه تراکتور که لیگ گذشته را با رتبه چهارم به پایان رسانده بود راهی لیگ قهرمانان آسیا ” سطح دو” شوند. آنچه در نگاه اول قابل توجه است اینکه به لحاظ تدارک و امکانات قاعدتا باید این دو تیم در لیگ نخبگان حضور داشتند. اما به لحاظ اعتبار و پیشینه، شرایط سرخابیها به مراتب بهتر به نظر میرسد. اما باید دید شرایط حضور سپاهان و تراکتور در لیگ قهرمانان چگونه است؟ بیگمان نمایندگان سایر کشورها از انگیزه مضاعفی برای افزایش سهمیه برخوردار خواهند بود و از طرفی میزان قدرت و تدارک آنان نیز نسبت به باشگاههای بزرگ آسیا ناشناخته تر خواهد بود. شکست سپاهان مقابل شباب الاهلی نیز به این نکته اشاره دارد که لیگ قهرمانان آسیا و موفقیت در آن نباید سهل و آسان باشد.
مدعیان دور از جام
آنچه مسلم است اینکه دو مدعی شهرستانی فوتبال ایران سالهاست از قهرمانی لیگ برتر فاصله گرفتند. در این خصوص میتوان دو علت را دخیل دانست؛ ابتدا اینکه هر دو باشگاه از موقعیت نسبتا مناسب خود به لحاظ مسایل اقتصادی و حتی مدیریتی، سود و بهره چندانی نمیبرند. گاهی مشاهده میشود براساس نیازهای فنی وارد بازار نقل و انتقالات نشده و صرفا جذب ستارهها را مد نظر دارند. موضوع دوم که کلیت فوتبال ایران را شامل میشود اینکه شرایط نیمه حرفهای ایران اجازه پرداختن به کار اصولی و حرفهای را نداده و به عنوان مثال در فصل گذشته کسر چهار امتیاز از سپاهان ” هرچند امتیازات با حکم کمیته استیناف به آنان بازگشت،” شیرازه آنان را به لحاظ تمرکز و تفکر برهم ریخت. آن طرف تراکتور هرگز نتوانسته است ثبات معمول در باشگاهداری را در مجموعه خود نهادینه کند و تغییرات آنان بسیار احساسی و گاهی برخلاف نیاز آنان است.
فصلی متفاوت برای جبران
میتوان با جرات گفت، فصل بیست و چهارم، فصلی متفاوت برای سپاهان اصفهان و تراکتور تبریز خواهد بود؛ از طرفی با ورود نسل جدید فوتبال ایران، بازیکنان به صورت مساوی در چهار تیم اول مدعی قهرمانی تقسیم شدهاند. آن طرف قدرت سرخابیها متعادل شده است. و موضوع مهم دیگر اینکه حضور در لیگ آسیا نیز به هر چهار تیم به خصوص تراکتور و سپاهان امکان تدارک و آمادگی بیشتری را خواهد داد. به همین دلیل میتوان شانس بیشتری برای آنان در فصل پیش رو متصور بود. ژوزه مورایس سرمربی سپاهان به طور کامل با فوتبال ایران آشنایی پیدا کرده و جذب بازیکنان جوان نشان از این موضوع دارد که این سرمربی قصد دارد اندیشههای خود را با جوانان به هدف نزدیک نماید. درگان اسکوچیچ هم با زیر و بم فوتبال پارسی آشناست و با اتکا به ستارههای باتجربه فوتبال ایران فصل متفاوتی را تجربه خواهد کرد.
سپاهان و تراکتور می توانند مدعی باشند
سپاهان و ترکتور یقینا میتوانند مدعی جدی قهرمانی باشند. ازطرفی شرایط میزبانی آنان نسبت به دو مدعی دیگر بهتر است. و از طرفی دیگر به نظر میرسد خریدهای جدید آنان برحسب نیاز صورت گرفته است. با این حال اگر این دو باشگاه همچون فصول اخیر برای خود بحران خواسته بوجود نیاورند و با ناخواستههای معمول لیگ ایران مواجه نشوند، باید آنان را جدیترین مدعیان فتح جام بدانیم. یقینا رویارویی ترکتور همراه با ستاره های فصل گذشته پرسپولیس مقابل قرمزپوشان پایتخت جذاب و دیدنی خواهد بود و نبرد تمام عیار تیم نکونام با اندیشههای پرتغالی مورایس نیز در انتهای فصل به معنای آخرین دوئل قهرمانی است.
انتهای پیام
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.