امروز : شنبه, ۱ مهر , ۱۴۰۲ - 9 ربيع أول 1445
حس ارزشمندی
بحث ارزشها، ما را به دومین عامل عزت نفس میرساند. در این جاست که نشان میدهید بهطور کلی چه ارزیابیای از خود دارید. میزان اینحس را جواباین دو سؤال مشخص میکند:
چه چیزهایی جزو ارزشهای شما هستند؟
آیا رفتارهاییکه به طور روزمره از خود نشان میدهید، با این ارزشها انطباق دارند؟
هر فر،د، فهمی از دنیا، چگونگی کارکرد جهان، بایدها و نبایدها، اصول اخلاقی و استانداردهایی برای زندگی کردن دارد. برخی از این باورها و استانداردها بین افراد یک جامعه مشترک است. یکی از منابعی که احساس ارزشمندی را در فرد ایجاد میکند، پذیرفته شدن از سوی دیگران است. این پذیرش در سنین مختلف به شکل های متفاوتی ممکن است ظهور کند. در کودکی این توجه و پذیرش از طرف والدین، مربیان، معلمان و گروه همسالان اتفاق می افتد و در بزرگسالی از طرف همکاران، شریک عاطفی و به طور کلی جامعه. در خانواده، احساس ارزشمندی به صورت توجه و مراقبت از کودک به وی القا میشود. برایمثال،یکیاز نکاتی که همیشهبه خانوادهها توصیه میشود که برای افزایشِ عزّت نفس کودکانشان انجام دهند این است که نظر آنها را در مورد برخی تصمیم ها بپرسند و تا جای ممکن به آنها نشان دهند که نظراتشان محترم است و بهآنها توجهمیشود. در میانِ دوستان ممکن است صمیمیت و در میان گذاشتنِ مسائلِ شخصی، نشان دهنده پذیرفته شدن، باشد. مورد توجه قرارگرفتن از طرفِجنس مخالفدر جوانی، مورد احترام و تشویق قرار گرفتن در محل کار نیز میتوانند القاکنندهٔپذیرشباشند. از طرفی طرد شدن و رد شدن از سوی دیگران به شدت از عزت نفس افراد میکاهد.
سلام، وقت شما بخیر و بمیل و بکام، هفته ای سرشار از موفقیت و حس خوب زندگی برایتان آرزو دارم. بمانید و سرافراز و سربلند زندگی کنید. انشاالله
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.