خانوادههای ایرانی روزی نیم ساعت گفتوگوی چهره به چهره دارند
مشاور زنان و خانواده وزیر کشور : خانوادههای ایرانی روزی نیم ساعت گفتوگوی چهره به چهره دارند مشاور زنان و خانواده وزیر کشور با بیان اینکه گفت وگوی چهره به چهره اعضا در یک خانواده ایرانی به روزی 30 دقیقه تقلیل یافته است، از اجرای طرح گفت وگوی ملی خانواده و بین نسلی خبر داد. […]
مشاور زنان و خانواده وزیر کشور :
خانوادههای ایرانی روزی نیم ساعت گفتوگوی چهره به چهره دارند
مشاور زنان و خانواده وزیر کشور با بیان اینکه گفت وگوی چهره به چهره اعضا در یک خانواده ایرانی به روزی 30 دقیقه تقلیل یافته است، از اجرای طرح گفت وگوی ملی خانواده و بین نسلی خبر داد.
به گزارش مشهدنیوز، فریبا نظری با بیان اینکه روابط صمیمانه اعضای خانواده ایرانی به مدت زمان اندکی تقلیل یافته است، افزود: باید به وضعیت نرمال و طبیعی در تعامل بین افراد در خانواده برسیم. نتیجه مطالعات نشان میدهد ارتباط صمیمانه و گفتوگوی اعضای خانواده کاهش یافته و آمارهای زیادی در این مورد دیده میشود.
وی در ادامه «گفتوگو» را منجر به کاهش بحران و تنش و اختلاف آتی دانست و افزود: اگر در خانواده زمینه مناسب گفتوگو فراهم شود، آرامش به سطوح میانی جامعه از جمله مدرسه و گروه همسالان و فضاهای آموزشی انتقال مییابد.
نظری که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، وضعیت کنونی در حوزه صمیمیت خانواده را در سطح هشدار عنوان کرد و گفت: اولا باید این وضعیت را اعلام کنیم و در عین باید نگران سرانه گفتوگو و تعامل صمیمانه اعضای خانواده باهم باشیم. در این حوزه کار باید به دست یک متخصص کاردان سپرده شود و به همین دلیل انجمن جامعه شناسی در تک تک استانها با کمک استانداریها متولی این کار شده است.
نظری با بیان اینکه افراد خانواده در این طرح اجباری برای گفتوگو ندارند، تصریح کرد: اما وقتی این بحث در سطح کلان جامعه مطرح میشود، مسئله گفتوگوی اعضای خانواده اولویت پیدا میکند. در شیوه اجرای این کار که توسط انجمن جامعه شناسی انجام میشود، از گروههای مرجع نظیر نماینده کانونهای مردمنهاد، فعالان اجتماعی در زمینه جامعه شناسی، مددکاری و روانشناسی را دعوت کرده و مدیران دستگاههای اجرایی نظیر آموزش و پرورش دعوت به عمل میآید.
در ادامه حسین جعفری، مدیر مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی نیز با بیان اینکه رسانههای اجتماعی و فضای مجازی مرزهای سرزمینی را از میان برداشته اند، اظهار کرد: طرح ملی خانواده خوب است ولی همواره در اجرای طرحها ابتدا مباحث تبلیغاتی مطرح و در چند استان اجرا میشود ولی آمارهای ارائه شده واقعی نیست. گفته میشود در کشور استانهایی وجود دارد که عاری از مشکلات اجتماعی است، اما مرزی برای این سرزمینها نمیتوان قائل بود.
جعفری گفت: قصد نداریم مردم را نسبت به این طرح دلسرد کنیم اما این طرح خود تلنگری برای خانوادههاست که به سمت گفتوگو با هم بروند.
به گزارش ایسنا، عالیه شکربیگی، دبیر کارگروه خانواده سالم نهاد ریاست جمهوری نیز در مورد طرح ملی گفت وگوی خانواده گفت: در این طرح میخواهیم خانواده را به یک پویش اجتماعی تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه خانواده نهادی است که هر یک از ما در هر سنی در آن نقش داریم، افزود: براساس نتایج تحقیقات و پژوهشهای صورت گرفته، این نهاد دچار مسئله شده است.
وی خشونت، شکاف نسلی، گسست نسلی، افزایش طلاق، کاهش باروری و… را از مشکلات خانوادههای کنونی دانست و اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی که در نهاد خانواده مشاهده می کنیم، فقدان گفتوگو است. بنابراین طرح ملی گفتوگوی خانواده در دستور کار قرار گرفته است.
شکربیگی در خصوص ماهیت طرح ملی گفت وگوی خانواده اظهار کرد: خانم ابتکار در25 استان شخصا حضور پیدا کرده است. جریان کار نیز اینگونه است که چهار گروه هدف را برای این طرح ترغیب کردیم که شامل گروه دانشگاهیان، گروه کارمندان و فعالان دستگاه های دولتی هستند.
وی با بیان اینکه یک انجمن علمی نیز باید در کنار این گروهها قرار میگرفت تا در تمام استانها مسئولیت را بر عهده گیرد، توضیح داد: به همین دلیل با انجمن جامعه شناسی ایران وارد بحث شدیم، چراکه این انجمن در تمام استانهای کشور یک دفتر استانی دارد و نماینده انجمن در کنار گروههای هدف ما قرار میگیرد.
شکربیگی افزود: زمانی خانواده بی پناه بود ولی امروز به عنوان یک مسئله مهم و پر رنگ در تمام سازمانها و نهادهای دولتی حضور دارد. چراکه متوجه شدیم خانواده دچار یک مسئله اجتماعی است و تصمیم گرفتیم مسئله خانواده را به یک پویش اجتماعی تبدیل کنیم.
دبیر کارگروه خانواده سالم نهاد ریاست جمهوری خانواده را حامی اعضای خود در تمامی مراحل و شرایط دانست و تصریح کرد: ما هنوز وارد محلات نشدهایم و اینجاست که جنبش اجتماعی پیرامون نهاد خانواده مطرح میشود تا همگان متوجه این نهاد شوند.
انتهای پیام/
طرح گفت وگوی ملی , مشاور زنان و خانواده وزیر کشور
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.