خیام نیشابوری:
چون عهده نمی‌ شود کسی فردا را حالی خوش کن تو این دل شیدا را می نوش بماهتاب ای ماه که ماه بسیار بتابد و نیابد ما را گر می نخوری طعنه مزن مستان را بنیاد مکن تو حیله و دستان را تو غره بدان مشو که می می نخوری صد لقمه خوری که می غلام‌ست آن را
Saturday, 23 September , 2023
امروز : شنبه, ۱ مهر , ۱۴۰۲ - 9 ربيع أول 1445
شناسه خبر : 21551
  پرینتخانه » آخرین اخبار, آموزش, اجتماعی, استان ها, اطلاعات و ارتباطات, اقتصادی, ایران, بین الملل, تیتر یک, جام حذفی, خانواده, دیگر رسانه ها, سلامت, شهری, علم و فناوری, فوتبال, فوتبال اروپا, لیگ برتر, لیگ قهرمانان آسیا, محیط زیست, والیبال, ورزشی, ویژه, یادداشت تاریخ انتشار : 27 آگوست 2023 - 11:41 | 50 بازدید |
علی افتخاری کارشناس ورزشی

“انقلاب فرهنگی در ورزش یا نابودی ورزش همگانی”

در طول تاریخ ورزش کشورمان کمتر فرد غیر ورزشی به عمارت ورزش آمده است که دچار توهم نشده باشد، البته این امر دارای استثنائاتی بوده که افراد سیاسی همچون سید مصطفی هاشمی طبا،محمد علی آبادی، مسعود سلطانی فر، سید رضا صالحی امیری و یک فرد از بدنه ورزش به نام کیومرث هاشمی و محدود افراد دیگر چنان در ورزش تاثیر گذار بوده اند و نتایج بازی های آسیایی و المپیک در سال های حضور آنان در ورزش ملی و بین المللی بسیار درخشان بوده که سال های دوران حضور آنان را به عنوان دوران "طلایی" در ورزش نام می برند.
“انقلاب فرهنگی در ورزش یا نابودی ورزش همگانی”

شاید هم ماهیت ورزش چنین است که افراد سیاسی و غیر ورزشی در آن چنان دچار هیجانات و حاشیه های آن می شوند که “سوتی هایی” که میدهند را نمی بینند. هفته گذشته در برنامه ورزش و مردم معاون فرهنگی وزارت ورزش مدعی ایجاد تحولات وسیع در حد یک انقلاب فرهنگی در ورزش شد. برنامه ورزش و مردم که دارای اعتبار خوبی در ورزش بوده قطعا باید مدعیان انقلاب فرهنگی در در ورزش را در قالب یک مناظره با “اهل علم ورزش” روبرو سازد تا در برنامه تلویزیونی لافی در غربت زده نشود.اینکه یک “شیپور” به عنوان کار فرهنگی در مسابقات بین المللی توزیع می شود و آن را “بوق و کرنا” کنیم و به عنوان انقلاب فرهنگی در ورزش از آن نام ببریم خود مبین فروپاشیدگی فرهنگی در ورزش است. کدام کار فرهنگی در ورزش را آقای “جوان” انجام داده اند که تعداد پناهندگان ورزشی افزایش یافته است؟

خاویر کلمنت نویسنده کتاب بیشعوری جمله ای دارد به این مضمون که؛ وقتی یک آدم خودش، خودش را قلقلک بدهد، مغزش درک می کند که این کار خودش است و قلقلکش نمی آید…
در فارسی هم یک ضرب المثل حکیمانه هست که می گوید؛ کسی که خودش را به خواب زده نمی شود بیدار کرد!
بیان این گفته و ضرب المثل پاسخی است به ادعاهای معاون جوان و جویای نام وزارت ورزش و جوانان در برنامه ورزش و مردم که ادعای انقلاب فرهنگی در ورزش کرده و ضمن تقبیح دوران قبل از خود، به اقدامات مشعشع فرهنگی و ورزش همگانی دوره کوتاه مدیریتش اشاره و بر آن بسیار بالیده است. شنیدن حرف ها و ادعاهای غیر منطقی ایشان که بدون هیچگونه تجربه و تخصص مدیریتی و میدانی در حوزه فرهنگ و ورزش، پله های ترقی تا صندلی معاونت وزارتخانه را یک شبه و با رانت و به وسیله جرثقیل سفارشی طی نموده، اهالی آگاه و مطلع ورزش را به تعجب و واکنش واداشت. البته واکنش نه در حد پاسخگویی به ادعاهای واهی، بلکه در حد پوزخند برای این همه بی اطلاعی در حوزه مربوطه.
جالب این که در صحبت ها و ادعاهای این فرد حتی یک عنوان طرح و برنامه فرهنگی و ورزش همگانی جدید وجود نداشت و هرآنچه که گفته شد و گزارش شد از ایده تا طراحی و شروع و اجرای آن به دوره های قبل از وی مربوط بود و با وجود این سابقه ذهنی در بین اهالی ورزش، بی اطلاعی این مدیر بیشتر جلوه گر شد. انتظار میرود با استعفا حمید سجادی از پست وزارت ورزش، در وزارت ورزش تغییر و تحولات که قطعا به نفع ورزش است انجام شود تا وزارت ورزش و جوانان با حضور مدیران ارشد متخصص،خبره و کار آزموده ضمن جبران خسارات اخیر،حرکتی متناسب و معقول را در همه حوزه های مرتبط و در جهت برآوردن انتظارات جوانان و اهالی ورزش دنبال کند.

نویسنده : علی افتخاری |
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.