۞ سخن روز
تنها انقلاب خطرناک، انقلاب گرسنگان است. من از شورشهایی که دلیل آن بی‌نانی باشد، بیش از نبرد با یک ارتش دویست‌هزارنفری بیم دارم! ناپلئون بناپارت
Saturday, 27 April , 2024
شناسه خبر : 4790
  پرینتخانه » علم و فناوری تاریخ انتشار : 07 آگوست 2019 - 13:45 |

ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 به سرنشینی یک ربات به فضا می‌رود

ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 به سرنشینی یک ربات به فضا می‌رود به گزارش تارنمای شرکت موشکی و فضایی انرگیا، شورای عالی طراحان این شرکت مجوز پرتاب ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 را به سرنشینی آدمک موسوم به “فدور” به عنوان اولین فضانورد رباتی صادر کرد. این پرتاب باید روز 22 اوت انجام شود. به گزارش مشهدنیوز، در ابتدا […]

ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 به سرنشینی یک ربات به فضا می‌رود

ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 به سرنشینی یک ربات به فضا می‌رود

به گزارش تارنمای شرکت موشکی و فضایی انرگیا، شورای عالی طراحان این شرکت مجوز پرتاب ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 را به سرنشینی آدمک موسوم به “فدور” به عنوان اولین فضانورد رباتی صادر کرد. این پرتاب باید روز 22 اوت انجام شود.

به گزارش مشهدنیوز، در ابتدا فدور بنا به درخواست وزارت حوادث غیرمترقبه روسیه به عنوان یک ربات نجاتگر ساخته شد اما بعد مورد توجه سازمان فضایی روسیه “روسکاسموس” قرار گرفت و پرواز آن را به ایستگاه فضایی بین‌المللی با سفینه سایوز در سال 2019، در برنامه‌های خود قرار داد. با توجه به اینکه وزن و ابعاد آدم آهنی بیشتر از فضانوردان است، برای این آدمک به جای صندلی سنتی، قاب خاصی از آلیاژهای آلومینیومی ساخته شد. همزمان مسئولان “روسکاسموس” تصمیم گرفتند در آینده به جای بهره‌گیری از موشک سایوز اف.گ، پرتابگر سایوز-2.1 آ را برای رساندن ناوهای سرنشین‌دار سایوز استفاده کنند. به همین دلیل تصویب شد در پرواز آزمایشی بدون سرنشین سایوز-14، فرستادن “فدور” هم در دستور کار قرار بگیرد.

نیکلای سواستییانوف رئیس “انرگیا” می‌گوید: توجه ویژه‌ای به این پرتاب می‌شود زیرا این مأموریت گامی در جهت توسعه و پیشرفت به شمار می‌رود و باید سرآغاز پروازهای ناو سرنشین‌دار سایوز به وسیله موشک سایوز-2.1 آ باشد. قبلا ناو باربری بدون سرنشین پروگرس ام.اس-8 با این موشک پرتاب موفقیت آمیزی داشته و اینک نوبت استفاده از آن در سفینه‌های سرنشین‌دار است.

57922411

وی یادآور شد از سال 2020 ناوهای سایوز با موشک سایوز-2.1 آ و از سکوی پرتاب شماره 31 پایگاه کیهانی “بایکونور” صورت خواهد گرفت به این ترتیب از سال آینده عملیات موشک سایوز اف.گ دیگر متوقف می‌شود و فضانوردان پرواز خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی را با موشک جدید آغاز می‌کنند.

از آنجا که ناو کیهانی سایوز ام.اس-14 در این ماموریت بدون سرنشین خواهد بود، می‌تواند مواد مورد نیاز سرنشینان ایستگاه فضایی بین‌المللی را با خود به این ایستگاه ببرد و در بازگشت آنچه را که لازم است از مدار به زمین بازگرداند.
برنامه‌ریزی شده است که ربات “فدور” برخی کارها را در ایستگاه تحت نظارت فضانورد الکساندر اسکورتسف انجام دهد و در هفت سپتامبر به زمین بازگردد.

57922413

انتهای پیام/

برچسب ها
, ,
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.